JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost

Opleiding

Muziek maken is leuk! En waar je ook komt, bijna overal is muziek te horen. Natuurlijk op de radio, maar ook op tv in programma’s en reclames. En wat is nu een feest zonder muziek? Luister bijvoorbeeld naar de muziek van de film “Pirates of the Caribbean"

.

Muziek kun je maken met een computer, maar het is veel leuker om zelf een instrument te bespelen. Als je een instrument leert spelen, kun je spelen in een band, een fanfare- of harmonie-orkest of bij bijvoorbeeld een slagwerkgroep. Je zou er zelfs als professional je werk van kunnen maken. De meeste mensen vinden het ‘gewoon’ leuk om muziek te maken als hobby en ontspanning. Laat jezelf maar eens verrassen door deze versie van “Uptown Funk

. Je pakt je instrument en vergeet voor dat moment de drukte van de dag en gaat lekker muziek maken. Daarnaast ga je regelmatig naar een repetitie om gezellig samen muziek te maken en met vrienden samen te komen.

Er is wetenschappelijk aangetoond dat muziek maken een positieve invloed heeft op de intelligentie en sociale vaardigheden van kinderen. Meer informatie hierover kun je vinden op http://www.lbmblaasmuziek.nl/muziek-maakt-slim of http://www.opvoedadvies.nl/muziek.htm. Muziek maken helpt heel erg mee aan de ontwikkeling van een kind.

Harmonie Concordia kan je helpen een instrument te leren spelen. Hier kun je zien voor welke instrumenten we lesgeven. Dit instrument kan ook van de vereniging worden gehuurd zolang je bij de vereniging speelt. Als je een tijdje les hebt op het instrument wat je graag wilt spelen, kun je goed genoeg spelen om bij ons orkest of onze slagwerkgroep mee te gaan doen. Door samen met andere muzikanten in een groep te spelen, wordt je nog beter en krijg je nóg meer plezier in het maken van muziek.

Volwassenen die willen beginnen met het maken van muziek zijn bij ons natuurlijk ook van harte welkom. Met een individuele aanpak wordt het instrument en de muziektheorie eigen gemaakt. Dit alles gericht om zo spoedig mogelijk als volwaardig lid bij onze vereniging te kunnen meespelen. Muziek maken is voor jong en oud en je bent nooit te oud om te beginnen met muziek maken.

Onze lessen voldoen aan de HaFaBra eisen. Hafabra is een samenvoegsel van harmonie, fanfare en brassband. Deze eisen zijn landelijk vastgesteld voor amateurorkesten. Hierdoor is, bij een verhuizing bijvoorbeeld, het niveau duidelijk en kan er bij een andere vereniging gemakkelijk worden aangesloten.

HaFaBra heeft 4 examens in oplopende gradaties van moeilijkheid; A, B, C en D. Op het moment van het eerste examen A speelt de leerling een muziekinstrument op beginnersniveau. Dit is vaak na twee jaar.

Onze vereniging wil heel graag de lessen in Berghem geven, maar helaas is dat niet voor elk instrument mogelijk.

Voor meer informatie over onze opleidingen voor kinderen en volwassenen mail dan onze coördinator Isabella Bolk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..